Cauliflower "Couscous" Salad

Cauliflower "Couscous" Salad

4.4 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 portions

Składniki

  • pitted dates
    12
  • spring onions
    1 bunch
  • yellow pepper cut in pieces
    200 g
  • red pepper cut in pieces
    200 g
  • red onions quartered
    80 g
  • fresh mint leaves only
    7 sprigs
  • cauliflower florets
    800 g
  • olive oil
    60 g
  • white wine vinegar
    50 g
  • grated lemon zest
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • fine sea salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 220.2 kcal / 921.4 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 273 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...