Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pitted dates
- 1 bunch spring onions
- 200 g yellow pepper, cut in pieces
- 200 g red pepper, cut in pieces
- 80 g red onions, quartered
- 7 sprigs fresh mint, leaves only
- 800 g cauliflower florets
- 60 g olive oil
- 50 g white wine vinegar
- 1 tsp grated lemon zest
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921.4 kJ / 220.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 273 mg
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Detox Salad
10 min
Beetroot Salad
10 min
Beetroot salad
10 min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35 min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Carrot and Coconut Salad
5 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Beetroot Houmous
15min
Red Pepper Houmous
5 min