Wersje kompatybilne
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- ½ spicchio di aglio
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 125 g di pomodori pelati
- 500 g di fagioli borlotti lessati e scolati (vedere varianti)
- 600 g di acqua
- 125 g di pasta secca corta tipo ditalini o cannolicchi
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e ceci (TM6)
40 min
Pasta e lenticchie
50min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min
Pasta e fagioli
50min
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Riso e crema di ceci
40 min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Pasta e fagioli
40 min
Minestra di riso e ceci
30 Min