![Risotto patate e rosmarino Risotto patate e rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31E7F3FF-A1FB-4345-80A4-722D5A721E52/Derivates/fe2df3c5-5d3a-42b5-bf8b-3bf71653c7cc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (0.5 cm)
- 300 g di riso Carnaroli
- 30 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 92.5 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con scarola, patate e crescenza
40 Min
Risotto alla birra
35min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto alla campagnola
30 Min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto ai peperoni e tonno
40 Min
Risotto finocchi e zafferano
30 Min
Risotto verde
30 Min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min