Risotto patate e rosmarino

Risotto patate e rosmarino

3.8 123 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di patate pelate e a tocchetti (0.5 cm)
  • 300 g di riso Carnaroli
  • 30 g di vino bianco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 40 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 654 kcal / 2736 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 92.5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...