Risotto patate e rosmarino

Risotto patate e rosmarino

3.8 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • spicchio di aglio
    1
  • di patate pelate e a tocchetti (0.5 cm)
    200 g
  • di riso Carnaroli
    300 g
  • di vino bianco
    30 g
  • di acqua
    700 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di Parmigiano reggiano grattugiato
    40 g
  • di burro
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 654 kcal / 2736 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 92.5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...