![Frittata con patate e cipollotti di Tropea Frittata con patate e cipollotti di Tropea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9BBC5CFD-D93B-4FC2-A45A-9E443122C360/Derivates/2B4FB745-521F-4E9E-B50D-E8A484673A35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipollotti di Tropea a pezzi
- 500 g di patate, pelate e a pezzi 1-2 cm
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 3 uova
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata gusto pizza
50min
Spinaci filanti
40min
Frittata ai piselli con chutney di pomodoro
1h 10min
Frittata autunnale
1h 15min
Uova filanti
15min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Salame di patate e tonno
6h 30min
Polpette classiche
1h
Frittata zucchine, carote e cicoria
50min
Frittata allo speck
35min
Frittata di spinaci al forno
45min