Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Radieschen, halbiert
- 120 g Stangensellerie, in Stücken (3 cm)
- 80 g Karotten, in Stücken (3 cm)
- 500 g Käferbohnen, gegart und abgetropft (ca. 2 Dosen)
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 50 g Rotweinessig
- 150 g Rapsöl
- 4 EL Kürbiskernöl
- 4 EL Kürbiskerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2864 kJ / 685 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 651 mg
Alternatywne przepisy
Krautsuppe
55 min
Rote Rüben-Gulasch mit Dill-Erdäpfel
1 godz. 30 min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10 min
Frühlingshafter Grünkernaufstrich
30 min
Kohlrabi-Apfel-Rohkost mit Löwenzahn und karamellisiertem Ziegenkäse
15 min
Erdäpfelkas mit Rettich
40 min
Karfiol-Bohnen-Salat schnell auf den Tisch
10 min
Steirischer Rindfleischsalat
1 godz.
Kräutertopfen
15 min
Krautfleckerl
40 min
Liptauer
15 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min