Roggenflammkuchen mit Blauschimmelkäse und Karotten

Roggenflammkuchen mit Blauschimmelkäse und Karotten

4.3 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stück

Składniki

  • Salz
    2 - 2 ¼ TL
  • Zucker
    ¼ TL
  • Dinkelmehl, glatt
    100 g
  • Roggenmehl Type 960 etwas mehr für die Arbeitsfläche
    150 g
  • frische Germ
    10 g
  • Sonnenblumenöl etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser
    125 g
  • Bio-Zitrone
    1
  • Karotten bunt (lila, orange, gelb, weiß)
    300 g
  • Honig
    1 EL
  • Haselnüsse
    40 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Äpfel entkernt, in Stücken
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2 - 3
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Cayennepfeffer
    ¼ TL
  • Sauerrahm
    200 - 250 g
  • Blauschimmelkäse in Stücken
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1234 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...