Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Rote Rüben, roh, geschält, große Rüben halbiert
- 2 EL frische Minze, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 180 g Schafmilch-Joghurt
- 50 g Feta, in Stücken und etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Minze, getrocknet, gehackt
- ½ TL Salz
- ½ TL Ahornsirup
- ½ TL Ras el Hanout
- 1 EL Tahina
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 596 kJ / 143 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostereier grün gefärbt
55 Min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 min
Kohlsprossen-Salat mit Mandeln und Cranberrys
35 min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 godz.
Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette
40 min
Felchenfilets mit Apfelkren und Rote-Rüben-Salat
35 min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 min
Kren, milchsauer vergoren
72h 25 min
Gelber Fisolensalat
40 min
Radisalat
20 min
Kräutertopfen
15 min
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min