Topfenschmarrn

4.7 843 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M)
    6
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    140 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Grieß, Weichweizen
    6 EL
  • Rum (opcjonalnie)
    4 EL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Magertopfen
    500 g
  • Kompott nach Belieben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 673 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...