Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 140 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 6 EL Grieß, Weichweizen
- 4 EL Rum
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g Magertopfen
- Kompott nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 673 mg
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min
Eiernockerl
30 Min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Germknödel
1 Std.
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 λεπτ.