
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Semmel altbacken, in Stücken (siehe Variation)
- 60 g Zwiebeln geviertelt
- 1 Knoblauchzehe halbiert
- 3 Stängel frische Petersilie Blättchen abgezupft
- 20 g Butter
- 300 g Faschiertes, gemischt zerpflückt (3-4 cm Stücke)
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 1 TL Dillspitzen, getrocknet
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Senf
- 4 EL Semmelbrösel
- 4 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 224 kcal / 936 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 400 mg