Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Semmel, altbacken, in Stücken (siehe Variation)
- 60 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 20 g Butter
- 300 g Faschiertes, gemischt, zerpflückt (3-4 cm Stücke)
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 1 TL Dillspitzen, getrocknet
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 1 EL Senf
- 4 EL Semmelbrösel
- 4 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 936 kJ / 224 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 400 mg
Alternatywne przepisy
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min
Rindsrouladen
1 godz. 30 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Paprikahendl
1h
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3sa
Wurstknödel
1h 20min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2sa 45 dk
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Eiernockerl
30 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min