Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 270 g Zwiebeln, halbiert
- 130 g Butter, in Stücken
- 180 g Milch
- 250 g Semmelwürfel
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 900 g Eierschwammerl, frisch
- 50 g Weißwein
- 450 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 250 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3109 kJ / 742 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Semmelknödel
50min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2h 35 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Faschierte Laibchen
35min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min