Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g Nudeln, getrocknet, Fleckerl
- 700 g Weißkraut, geviertelt, ohne Strunk, in Stücken (ca. 4 cm)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Rapsöl
- 25 g Kristallzucker
- 2 Knoblauchzehen
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 1 ½ EL Paprikapulver, edelsüß
- 150 g Wasser
- 1 EL Apfelessig
- 4 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
-
½
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 - 2 EL frischer Majoran, Blättchen gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1618 kJ / 388 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1588 mg
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Fisolengulasch
1h 10min
Eiernockerl
30min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Semmelknödel
50min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Liptauer
15min
Bröselknödel
40min