Reisfleisch

Reisfleisch

4.5 1.7K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Rapsöl
    20 g
  • Schweinefleisch, ausgelöst (z. B. von der Schulter), in Würfeln (3 cm)
    500 g
  • Zwiebeln in Spalten
    130 - 150 g
  • rote Paprikaschoten in Würfeln
    70 - 90 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2 - 3
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    1 EL
  • Tomatenmark
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    2 TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Wasser heiß (aus dem Wasserhahn)
    500 g
  • Risottoreis (Arborio)
    300 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Parmesan gehobelt
    4 EL
  • Petersilie, frisch zum Dekorieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 35 g
Kalorie 2539 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...