Rindsrouladen

4.7 2.2K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Rindsschnitzel (4 Stück vom Hieferscherzel), flachgeklopft
    600 g
  • Salz zum Würzen
    etwas
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr
    2 Prisen
  • Estragonsenf
    2 EL
  • geräucherter Bauchspeck in dünnen Scheiben
    80 g
  • Essiggurkerl (ca. 60 g), in Streifen
    2
  • Karotte (ca. 80 g), in Streifen
    1
  • Paprikapulver, edelsüß
    ½ TL
  • Rapsöl
    2 EL
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Rotwein, trocken
    125 g
  • Wasser
    600 g
  • Bratensauce (aus der Tube)
    20 g
    2 TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbstgemacht
  • Honig
    10 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 864 mg
Białko 36 g
Kalorie 2219 kJ / 530 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...