Wurzelfleisch

Wurzelfleisch

4.7 103 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Suppengemüse in Stücken (4 cm)
    600 g
  • Zwiebeln halbiert
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    250 g
  • Weißweinessig
    20 g
  • Weißwein
    50 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
    1
    2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Kren, frisch gerissen etwas mehr zum Garnieren
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Würzen
    1 Msp.
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    3 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    3 Prisen
  • Thymian, getrocknet
    ¼ TL
  • Schweinslungenbraten
    800 g
  • Salz zum Würzen
  • Erdäpfel geschält, in Würfeln (1 cm)
    500 g
  • Maisstärke
    1 EL
  • Butter kalt
    25 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 400 kcal / 1673 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 131 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...