![Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c2cbdeb-3c23-45e2-9e47-5297413a8ba6/Derivates/71a3f856-3167-4c14-bf91-7704974ba6b8.jpg)
Wersje kompatybilne
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Kohlrabi (ca. 600-750 g)
- 600 g heurige Erdäpfel
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Erdäpfel
- ½ Bund frische Petersilie
- ½ Bund frische Dille
- 40 g Butter
- 4 Stück Knackwürste
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 EL Öl
- 1 ½ EL Maisstärke
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2872 kJ / 687 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 2044 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Erdäpfelgulasch
1ωρ. 10 λεπτ.
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1 Std.
Eiernockerl
30min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1sa 20 dk
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 dk
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min