Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
TM6 TM5

Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern

4.6 (148 ocen)

Składniki

  • 3 Kohlrabi (ca. 600-750 g)
  • 600 g heurige Erdäpfel
  • 500 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz, etwas mehr für die Erdäpfel
  • ½ Bund frische Petersilie
  • ½ Bund frische Dille
  • 40 g Butter
  • 4 Stück Knackwürste
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 EL Öl
  • 1 ½ EL Maisstärke
  • 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
  • 100 g Sauerrahm

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2872 kJ / 687 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
50 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
8 g
Sód
2044 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy