Rindsrouladen mit Eierschwammerl-Frischkäsefüllung

Rindsrouladen mit Eierschwammerl-Frischkäsefüllung

4.0 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter
    20 g
  • Weizenmehl, glatt
    20 g
  • Petersilie Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
    ½ Bund
    10 - 15 g gemischte frische Wildkräuter, (z. B. Giersch, Löwenzahn, Spitzwegerich, Gundermann),
  • Frischkäse
    200 g
  • Salz und 4 Prisen für das Fleisch
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Öl
    30 g
  • Zwiebeln geviertelt
    130 g
  • Eierschwammerl, frisch geputzt und geviertelt
    500 g
  • Rindsschnitzel (à ca. 180 g)
    4
  • Senf mild
    2 TL
  • Rotwein
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Preiselbeerkompott
    4 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 40 g
Kalorie 2589 kJ / 617 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 18.8 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...