Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 300 - 400 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 90 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
¼
TL Macis
lub 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen - 2 TL Majoran, getrocknet
- 500 g Blutwurst, ohne Haut, in Stücken (4 cm)
- 1 Ei, verquirlt
- 1 Packung gezogener Strudelteig (2 x 2 Blätter)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1331 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 473 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10min
Paprikahendl
1 Std.
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Fiakergulasch
2h 15min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45 min
Eiernockerl
30 Min