Erdäpfelsalat

Erdäpfelsalat

4.4 174 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    520 g
  • Salz etwas mehr zum Abschmecken
    1 TL
  • speckige Erdäpfel geschält, in Scheiben (3 mm)
    500 g
  • rote Zwiebeln geviertelt
    120 g
  • Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
    1
    2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Estragonsenf
    15 g
  • Sonnenblumenöl
    50 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
    4 Prisen
  • frischer Schnittlauch in Röllchen
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 637 mg
Białko 3 g
Kalorie 950 kJ / 227 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...