Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 520 g Wasser
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 500 g speckige Erdäpfel, geschält, in Scheiben (3 mm)
- 120 g rote Zwiebeln, geviertelt
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 15 g Estragonsenf
- 50 g Sonnenblumenöl
- 30 g Weißweinessig
- 1 TL Zucker
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 EL frischer Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 637 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Erdäpfelsalat
1h
Käferbohnensalat
35min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Erdäpfelkas
5 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Liptauer
15min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Bayrischer Kartoffelsalat
10min
Rindsrouladen
1h 30min