
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reinigug für fettfreien Mixtopf
- 500 g Wasser
- 1 Spritzer Essig
Nockerlmasse und Fertigstellung
- 1 Zitrone
- Butter zum Einfetten
- 100 g Milch
- 120 g Zucker etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 8 Eiklar
- 1 Prise Salz
- 1 ½ EL Speisestärke
- 4 Eidotter
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kcal / 1869 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 56 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Almkaffee
25 min
Semmelknödel
50 min
Osterpinzen
2 godz. 50 min
Germknödel
1 godz.
Somloer Nockerl
9 godz.
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min