Urządzenia i Akcesoria
Salzburger Nockerl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen
Składniki
Reinigung für fettfreien Mixtopf
-
Wasser500 g
-
Essig1 Spritzer
Nockerlmasse und Fertigstellung
-
Zitrone1
-
Butter zum Einfetten
-
Milch100 g
-
Zucker etwas mehr zum Ausstreuen120 g
-
Vanillezucker1 - 2 TL
-
Eiklar8
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke1 ½ EL
-
Eidotter4
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1869 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Salzburger Fleischkrapfen
1 godz. 30 min
Schinkenfleckerl überbacken
1 godz. 10 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1 godz. 50 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Germknödel
1 godz.
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min