Salzburger Nockerl

Salzburger Nockerl

3.9 235 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 Portionen

Składniki

Reinigung für fettfreien Mixtopf
  • Wasser
    500 g
  • Essig
    1 Spritzer
Nockerlmasse und Fertigstellung
  • Zitrone
    1
  • Butter zum Einfetten
  • Milch
    100 g
  • Zucker etwas mehr zum Ausstreuen
    120 g
  • Vanillezucker
    1 - 2 TL
  • Eiklar
    8
  • Salz
    1 Prise
  • Speisestärke
    1 ½ EL
  • Eidotter
    4
  • Staubzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1869 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...