Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 610 - 710 g Butterschmalz, in Stücken
- 250 g Milch
- 1 ¼ TL Salz
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 375 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Roggenmehl Type 960
- 150 g Wurzelgemüse, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- 50 - 70 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Senf, scharf
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Rindfleisch, gekocht, in Stücken
- 150 g Geselchtes, in Stücken
- 1 Eiklar, mit 1 EL Wasser verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3277 kJ / 783 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Punschkrapferl
1h 5min
Semmelknödel
50min
Malakofftorte
10j 20 menit
Frittaten
30min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Salzburger Nockerl
30min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min