Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 610 - 710 g Butterschmalz, in Stücken
- 250 g Milch
- 1 ¼ TL Salz
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 375 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Roggenmehl Type 960
- 150 g Wurzelgemüse, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- 50 - 70 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Senf, scharf
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Rindfleisch, gekocht, in Stücken
- 150 g Geselchtes, in Stücken
- 1 Eiklar, mit 1 EL Wasser verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3277 kJ / 783 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Hasenöhrl
1h
Semmelknödel
50 Min
Germknödel
1h
Frittaten
30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35 min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 Std. 40 Min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Käsespätzle
45min