Almkäsesuppe

Almkäsesuppe

3.8 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Almkäse in Stücken
    200 g
    200 g Bergkäse
  • Butter
    30 g
  • Weizenmehl, universal
    30 g
  • Wasser
    900 g
  • trockener Weißwein (z. B. Grüner Veltliner)
    100 g
    100 g Wasser
  • Schlagobers
    125 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Weißbrot altbacken
    4 Scheiben
  • frische Petersilie
    3 Stängel
  • Eidotter
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 341 kcal / 1426 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 719 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...