
Urządzenia i Akcesoria
Almkäsesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Almkäse in Stücken200 g
-
Butter30 g
-
Weizenmehl, universal30 g
-
Wasser900 g
-
trockener Weißwein (z. B. Grüner Veltliner)100 g
-
Schlagobers125 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Kümmel, gemahlen½ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Weißbrot altbacken4 Scheiben
-
frische Petersilie3 Stängel
-
Eidotter2
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
341 kcal /
1426 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
719 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria