Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g Almkäse, in Stücken
lub 200 g Bergkäse - 30 g Butter
- 30 g Weizenmehl, universal
- 900 g Wasser
-
100
g trockener Weißwein (z. B. Grüner Veltliner)
lub 100 g Wasser - 125 g Schlagobers
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Kümmel, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) - 4 Scheiben Weißbrot, altbacken
- 3 Stängel frische Petersilie
- 2 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 719 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsesuppe
15 min
Mostschaumsuppe
1 Std. 10 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 min
Käsenockerl "Tricolore"
50 min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Butternockerl
40 min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Gebackene Speckknödel
50 min
Paradeisersuppe mit Käseknöderl
45 min