Urządzenia i Akcesoria
Grammelpogatscherl
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 Stück
Składniki
-
Salz½ EL
-
Kümmel, gemahlen1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 TL
-
Grammeln200 g
-
Weizenmehl, universal300 g
-
frische Germ20 g
-
Zucker20 g
-
60 g Milch, und 1 Spritzer EssigWeißwein60 g
-
Eidotter2
-
Sauerrahm60 g
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
679 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schinkenaufstrich
10 min
Purbacher Bohnenstrudel
45 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Leberpastete im Glas
4 godz.
Somloer Nockerl
9 godz.
Bröselknödel
40 min
Schmerstrudel
3 godz. 20 min
Wurstaufstrich
10 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min