Urządzenia i Akcesoria
Lungauer Rahmkoch
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 Stück
Składniki
-
Kristallzucker75 g
-
1 Msp. Vanille, gemahlenVanillezucker1 TL
-
Anissamen, ganz1 ½ TL
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
Weizenmehl, glatt250 g
-
Schlagobers60 g
-
Butter in Stücken250 g
-
Rosinen1 - 2 EL
-
Rum1 - 2 EL
-
Öl zum Einfetten
-
Ei (Größe M)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2450 kJ /
586 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Salzburger Nockerl
30 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15 godz.
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Marilleneis
15 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Marillennektar
2 godz.
Ribiselgelee
55 min
Lungauer Topfentascherl
2 godz. 30 min