Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 - 200 g Karotten, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, in Stücken
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
¼
TL Macis
lub 2 - 3 Prise Muskat, gemahlen - 400 g Faschiertes
- 1 Ei
- 1 Packung gezogener Strudelteig (2 x 2 Blätter)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1055 kJ / 252 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 373 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Schaumrollen
1hod. 40min
Leberreis
35 Min
Gebackene Leberknödel
2 Std.
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3h 10 min
Kräuterschöberlsuppe
35 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1hod. 40min
Wurstknödel
1h 20min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Kirschenstrudel
1hod. 45min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min