Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup

Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup

4.4 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Litschi Panna Cotta
  • Litischis, geschält aus der Dose (Abtropfgew. 180 g)
    425 g
  • Crème double (ca. 48 % Fett)
    500 g
  • Milch, 3,5% Fett
    250 g
  • Zucker
    80 g
  • Gelatine weiß
    4 Blatt
  • Wasser zum Einweichen
Rosenwasser-Sirup und Fertigstellung
  • Zucker
    80 g
  • Rosenwasser
    2 TL
  • Lebensmittelfarbe (opcjonalnie) pink
    1 - 2 Tropfen
  • Rosenblätter getrocknet
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 572 kcal / 2395 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...