Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup
TM6 TM5

Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup

4.5 (13 ocen)

Składniki

Litschi Panna Cotta

  • 425 g Litischis, geschält, aus der Dose (Abtropfgew. 180 g)
  • 500 g Crème double (ca. 48 % Fett)
  • 250 g Milch, 3,5% Fett
  • 80 g Zucker
  • 4 Blatt Gelatine, weiß
  • Wasser zum Einweichen

Rosenwasser-Sirup und Fertigstellung

  • 80 g Zucker
  • 2 TL Rosenwasser
  • 1 - 2 Tropfen Lebensmittelfarbe, pink
  • 2 TL Rosenblätter, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2395 kJ / 572 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
42 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy