Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teigtaschen
- Olivenöl zum Einfetten und Bestreichen
- 24 Wan-Tan-Teigblätter (11 x 11 cm), siehe Tipp
Füllung und Fertigstellung
- 1 Stängel Zitronengras, frisch, in Ringen
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 1 rote Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 2 rote Chilischoten, frisch, nach Wunsch entkernt
- 1 grüne Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt
- 5 Stängel Koriander, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 4 - 5 Stängel Minze, abgezupft
- 65 g Limettensaft
- 50 g Fischsauce
- 1 EL Vollrohrzucker
- 500 g Wasser
- 300 g Hähnchenfleisch, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 311 kJ / 74 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Süß-saure Garnelen
1 Std.
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 Std. 30 Min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Hähnchen Teriyaki
2 godz.
Yakitori - Fernöstliche Hühnerspießchen
40 min
Thai-Fisch-Frikadellen
1h 10 min
Mini-Asia-Rollen
1h 10 min
Garnelen Bhuna
30min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10 min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3 Std. 10 Min