Grünes Garnelen-Curry mit Blumenkohl-Reis

Grünes Garnelen-Curry mit Blumenkohl-Reis

4.2 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Blumenkohlröschen
    700 g
  • Zuckerschoten
    100 g
  • Zucchini, grün halbiert, in Scheiben (1 cm)
    200 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Garnelen, roh, mittelgroß, geschält aufgetaut
    600 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Peperoni, grün halbiert, entkernt
    20 g
  • Sesamöl, geröstet
    40 g
    30 g Öl
  • grüne Currypaste
    20 - 25 g
  • Kokosmilch, fettreduziert
    500 g
  • Wasser
    85 g
  • Kaffir-Limettenblatt, frisch (opcjonalnie)
    1
  • Fischsauce
    5 g
  • Sweet-Chili-Sauce
    40 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Erbsen, TK
    120 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2230 mg
Białko 28 g
Kalorie 1666 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...