![Nadalin Nadalin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/143957_253-55-2609-2609.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 30 g di farina manitoba
- 30 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito di birra disidratato
- 40 g di acqua a temperatura ambiente
Impasto
- 200 g di farina manitoba
- 120 g di farina tipo 00
- 30 g di farina di mandorle
- 50 g di burro morbido e a pezzi
- 50 g di zucchero
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaino di miele
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 - 120 g di bevanda a base di mandorla
Copertura
- 20 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 40 g di pinoli
- 1 - 2 cucchiai di granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1456 kJ / 348 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Spongade della Val Camonica
5h
Crostata alle mele
1 godz.
Focaccia dolce alle mele
1ч. 45 мин.
Biscotti al profumo di arancio
2ч.
Bhaji alle cipolle
35 min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Focaccia dolce
45 min
Ciambella del mugnaio
40 мин.
Panini alla menta (di Erica Liverani)
3h 35min
Baci di dama (senza zucchero)
1ч. 30 мин.
Ciambelline alla ricotta
30 min
Amor polenta
1 Std. 5 Min