Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 30 g di farina manitoba
- 30 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito di birra disidratato
- 40 g di acqua a temperatura ambiente
Impasto
- 200 g di farina manitoba
- 120 g di farina tipo 00
- 30 g di farina di mandorle
- 50 g di burro morbido e a pezzi
- 50 g di zucchero
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaino di miele
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 - 120 g di bevanda a base di mandorla
Copertura
- 20 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 40 g di pinoli
- 1 - 2 cucchiai di granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1456 kJ / 348 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Zelten
2 Std. 55 Min
Torta stracciatella
50 min
Torta deliziosa di mandorle
9h
Amandovolo
1 Std. 15 Min
Ciambella del mugnaio
40min
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Torta Donizetti
1 godz.
Petit Four
1 godz.
Amor polenta
1 godz. 5 min
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Panone di Natale
2h 30min
Biscotti zenzero e miele
4 Std. 30 Min