Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato - 50 g di acqua
Impasto
- 80 g di nocciole sgusciate e spellate
- 60 g di zucchero
- 220 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 uovo
- 3 tuorli
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 50 g di Maraschino (liquore alle ciliegie)
- 2 - 3 cucchiai di zucchero a velo
- 70 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce alle mele
1 Std. 45 Min
Torta di ricotta
50 min
Cheesecake delle feste
4j 30 menit
Focaccia dolce
45 Min
Torta cappuccino e caramello
2 Std.
Ciambella farcita allo yogurt
2 Std.
Torta sabbiosa
50 min
Torta degli addobbi
1 Std. 25 Min
Torta di mais
1 Std.
Amor polenta
1 Std. 5 Min
Torta al limone
55 Min
Ciambella classica
55 Min