Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Crema al limone
- 80 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 40 g di panna (35% di grassi)
- 4 uova
- 40 g di burro a tocchetti
Terminare la preparazione
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2302 kJ / 553 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30 min
Castella cake (Kasutera)
1 godz. 45 min
Crema inglese
15 Min
Cacaruozze
3 Std.
Tiramisù ai frutti esotici
5 Std. 20 Min
Galette des rois con codette rosa
Keine Bewertungen
Galette des rois al burro
1h 30min
Galette des rois ai marroni
Keine Bewertungen
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Budino al cocco brasiliano
1h 30min
Nadalin
6h 30min
Pain aux raisins
4 godz. 30 min