![Baci di dama (senza zucchero) Baci di dama (senza zucchero)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/613DBEA2-CBE1-4AFD-9E8D-62FCDBD77625/Derivates/5D4A2EBF-4079-4701-BF77-F47515DD7896.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache al cioccolato fondente
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di burro
- 1 cucchiaino di miele
- 75 g di cioccolato fondente (70% di cacao) senza zucchero, a pezzi 2-3 cm
Baci di dama
- 120 g di farina di mandorle
- 150 g di farina 00
- 30 g di stevia
- 2 pizzichi di sale o di sale rosa dell'Himalaya
- 80 g di olio di semi di mais
- 20 g di acqua
- 40 g di malto di orzo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 586 kJ / 140 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama
1 godz. 30 min
Biscotti zenzero e miele
4h 30min
Gallette di mais alla paprika (senza glutine)
1 godz. 30 min
Galette des rois con frutta candita
18h
Fiocchi di cacao
49hod. 30min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2 Std.
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6h 30 min
Nadalin
6h 30 min
Biscotti al cacao (senza zucchero)
35 min
Biscottini alle mandorle
35 min
Biscotti classici (senza zucchero)
1 godz.
Amaretti sardi
45 min