Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele
- 15 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattine veloci
3h 10min
Mantovanine
2 godz. 45 min
Corona di pan di pizza
4 Std.
Panini all'olio
3h 10min
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Stella di pane
3h 30min
Nodini mediterranei
3h 50 min
Bauletti integrali allo speck
5h 15min
Filoncini alla cipolla
3h 50 min
Attorcigliati al sale marino
3 Std. 15 Min
Rosette
5 Std. 20 Min
Pagnotta casereccia
5óra 10p