![Amandovolo Amandovolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6964BDBE-7253-4B5C-934E-3D7486EFF817/Derivates/a8c1196d-5bfe-4f77-b924-ff5e7b8576a6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 50 g di burro morbido
- 100 g di mandorle tostate non salate
- 30 g di nocciole pelate
- 2 uova
- 3 tuorli d'uovo
- 130 g di zucchero
- 80 g di farina tipo 00
- 50 g di fecola di patate
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di essenza di mandorla (1 fialetta)
Copertura al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 25 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicchi di caffè
2 godz. 30 min
Girelle alla ricotta
1 Std. 15 Min
Ciambella al limone
2 Std.
Torta pazientina
3h 55min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 godz. 45 min
Tartufini al cocco
2h 10 min
Sbriciolata con farina di grano saraceno e confettura di ciliegie (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Amor polenta
1 Std. 5 Min
Ciambelline alla ricotta
30min
Torta frangipane
1h 25min
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1j