Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 50 g di burro morbido
- 100 g di mandorle tostate non salate
- 30 g di nocciole pelate
- 2 uova
- 3 tuorli d'uovo
- 130 g di zucchero
- 80 g di farina tipo 00
- 50 g di fecola di patate
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di essenza di mandorla (1 fialetta)
Copertura al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 25 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30min
Ciambella del mugnaio
40min
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Ciambella al limone
2h
Torta di ricotta
50min
Torta pazientina
3h 55min
Torta marmorizzata
2h
Nadalin
6 Std. 30 Min
Amor polenta
1h 5 min
Ciambella con farina di polenta
50min
Plumcake con liquore all'uovo
1h 10min
Panone di Natale
2h 30min