Torta pazientina

Torta pazientina

4.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
12 porzioni

Składniki

Pasta bresciana
  • di burro a pezzi + q.b. per imburrare
    150 g
  • di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
    100 g
  • di mandorle pelate
    75 g
  • di farina di cocco
    75 g
  • di zucchero
    150 g
  • di albumi
    110 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema zabaione
  • di zucchero
    100 g
  • di tuorli d'uovo
    160 g
  • di amido di mais (maizena)
    30 g
  • di latte
    85 g
  • di Marsala secco
    65 g
Polentina
  • tuorli d'uovo
    3
  • albumi
    2
  • di zucchero
    125 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di farina di mais tipo fioretto
    35 g
  • di fecola di patate
    40 g
  • di latte
    50 g
  • di lievito in polvere per dolci
    5 g
  • di sale
    1 pizzico
Bagna
  • di acqua
    50 g
  • di zucchero
    10 g
  • di Alchermes
    40 g
Terminare la preparazione
  • riccioli di cioccolato q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 355 kcal / 1485 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...