![Torta pazientina Torta pazientina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0CCC26A8-31A9-4E54-9FB0-DFF687928CB1/Derivates/EC75BB0A-C1ED-43A9-B07B-417A587FBCAD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta bresciana
- 150 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 100 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 75 g di mandorle pelate
- 75 g di farina di cocco
- 150 g di zucchero
- 110 g di albumi
- 1 pizzico di sale
Crema zabaione
- 100 g di zucchero
- 160 g di tuorli d'uovo
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 85 g di latte
- 65 g di Marsala secco
Polentina
- 3 tuorli d'uovo
- 2 albumi
- 125 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 35 g di farina di mais tipo fioretto
- 40 g di fecola di patate
- 50 g di latte
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Bagna
- 50 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 40 g di Alchermes
Terminare la preparazione
- riccioli di cioccolato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancetti al ribes
2h
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Torta Bimby®
1h 50min
Zuppa inglese al forno
3ч. 25 мин.
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Torta Donizetti
1 Std.
Fantasia di nocciole
1hod. 35min
Cheesecake polacca
1 Std. 30 Min
"Finta" cheesecake
1 godz. 55 min
Torta degli auguri
1hod. 35min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 Std. 30 Min
Sacher Torte
2 Std. 30 Min