
Urządzenia i Akcesoria
Torta pazientina
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
12 porzioni
Składniki
Pasta bresciana
-
di burro a pezzi + q.b. per imburrare150 g
-
di farina tipo 00 + q.b. per infarinare100 g
-
di mandorle pelate75 g
-
di farina di cocco75 g
-
di zucchero150 g
-
di albumi110 g
-
di sale1 pizzico
Crema zabaione
-
di zucchero100 g
-
di tuorli d'uovo160 g
-
di amido di mais (maizena)30 g
-
di latte85 g
-
di Marsala secco65 g
Polentina
-
tuorli d'uovo3
-
albumi2
-
di zucchero125 g
-
di farina tipo 0050 g
-
di farina di mais tipo fioretto35 g
-
di fecola di patate40 g
-
di latte50 g
-
di lievito in polvere per dolci5 g
-
di sale1 pizzico
Bagna
-
di acqua50 g
-
di zucchero10 g
-
di Alchermes40 g
Terminare la preparazione
-
riccioli di cioccolato q.b. per decorare
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
355 kcal /
1485 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Coccole di Pasqua
5 Przepisów
Włochy
Włochy