Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucchero vanigliato
- 50 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Pasta sfoglia
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di burro, congelato a pezzi
- 75 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) molto fredda
- 200 g di albicocche, a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1783 kJ / 428 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10h 20 min
Torta del cardinale
3h 30min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 godz. 45 min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 Min
Semifreddo alle castagne
12 godz. 15 min
Tiramisù
5h 40min
Isadora ubriaca alle noci
3h
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Delizia alla fragola di Plougastel
4 Std. 55 Min
Burro al tonno
1sa 20 dk
Crêpes al limone con mascarpone e lamponi
35 dk
Cheesecake (senza glutine)
4h 50min