Petits Pois and Pancetta Risotto
TM6 TM5 TM31

Petits Pois and Pancetta Risotto

4.5 (159 ocen)

Składniki

  • 80 g Parmesan cheese, cut in pieces
  • 40 g shallots, halved
  • 50 g olive oil, plus extra for frying
  • 200 g frozen petits pois, defrosted
  • 100 g dry white wine
  • 200 g risotto rice
  • 450 g vegetable stock
    lub 450 g chicken stock
  • 150 g pancetta, sliced or cubed (1 cm)
  • 30 g single cream
    lub 30 g unsalted butter, diced
  • 2 - 3 pinches ground black pepper
  • 5 - 10 fresh mint leaves, chopped, to taste
  • fine sea salt, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2357 kJ / 563 kcal
Białko
20.7 g
Węglowodany
44.1 g
Tłuszcz
33.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy