Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 2000 g water
- 5 g olive oil
- 900 g leeks (white part only), cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter
-
4
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 4 heaped tsp vegetable stock paste, crumbled - 2 - 4 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- 4 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- 150 g whole milk (see tip)
-
fresh chives, chopped, to garnish
lub fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515.1 kJ / 123.1 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 381.4 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cheese Soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25min
Creamy Pea Soup
40min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1 Std. 40 Min
Creamy Tomato Soup
40min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Tomato Soup
25min
Vegetable Soup
35min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min