
Urządzenia i Akcesoria
Leek and Potato Soup
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
16 portions
Składniki
-
potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)600 g
-
water2000 g
-
olive oil5 g
-
leeks (white part only), cut in pieces900 g
-
extra virgin olive oil40 g
-
unsalted butter50 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled4
-
fine sea salt2 - 4 tsp
-
ground white pepper2 pinches
-
ground nutmeg (opcjonalnie)4 pinches
-
whole milk (see tip)150 g
-
fresh chives chopped, to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
123.1 kcal /
515.1 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
381.4 mg