Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 300 g ripe tomatoes, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (2-3 cm)
- 1 Tbsp dried mixed herbs (e.g. thyme, rosemary, marjoram, basil, parsley)
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
- 200 g courgettes, cut in pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 Min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 Min
Cod with citrus butter
50 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Vegetable Soup
35 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1hod. 10min