Curried Butternut Cream Soup
TM5 TM31 TM6

Curried Butternut Cream Soup

4.2 (9 ocen)

Składniki

  • 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
  • 250 g leeks, cut in pieces (2 cm)
  • 1 Tbsp curry powder
  • 50 g olive oil
  • 600 g butternut squash, peeled and deseeded, cut in chunks (3-4 cm)
  • 500 - 600 g water
    lub 500 - 600 g vegetable stock
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 100 g single cream
  • croutons, for garnishing
    lub fresh chives, finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1152.7 kJ / 275.8 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
21.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy