Curried Butternut Cream Soup

Curried Butternut Cream Soup

4.4 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • carrots cut in pieces (2 cm)
    150 g
  • leeks cut in pieces (2 cm)
    250 g
  • curry powder
    1 Tbsp
  • olive oil
    50 g
  • butternut squash peeled and deseeded, cut in chunks (3-4 cm)
    600 g
  • water
    500 - 600 g
    500 - 600 g vegetable stock
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • single cream
    100 g
  • croutons for garnishing
    fresh chives, finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 275.8 kcal / 1152.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...