![Curried Butternut Cream Soup Curried Butternut Cream Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17E8EC27-E432-4D0B-A899-4B0CDFE92DDD/Derivates/25C09EC7-AC74-43B2-A66F-68EDAFF71D18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 250 g leeks, cut in pieces (2 cm)
- 1 Tbsp curry powder
- 50 g olive oil
- 600 g butternut squash, peeled and deseeded, cut in chunks (3-4 cm)
-
500 - 600
g water
lub 500 - 600 g vegetable stock - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g single cream
-
croutons, for garnishing
lub fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152.7 kJ / 275.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 Std. 25 Min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2h 15min
Chilli con Carne
40min
Versatile Smooth Soup
45min
Minestrone
45min
Rhubarb Fool
1h 10min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Simnel Cake
3 Std.
Creamy tomato soup
30min
Red Cabbage
1h
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min