Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pane raffermo
- 50 g di latte
- 30 g di cipolla a pezzi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 uova
- 250 g di carne trita di manzo
- 250 g di salsiccia fresca
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- 200 g di acqua q.b.
- 300 g di birra
- 25 g di farina
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3066.8 kJ / 733 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Spezzatino di vitello al curry
40min
Subrics
50 min
Polpette alla noce moscata e salsa alla cannella
50 min
Polpettine al curry
55 min
Riso alla cantonese
40min
Involtini di manzo con salsa ai frutti rossi (per 2 persone)
30 min
Polpette mediorientali
1 godz.
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50 min
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45 min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 min
Polpettone di tonno
35min