Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de caldo de verduras
- 150 g de lentejas rojas partidas
- 500 g de calabaza (pelada y en trozos de aprox. 3x3 cm)
- 1 pellizco de sal
- 2 pellizco de pimienta negra molida
- 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 11.17 g
- Węglowodany
- 28.76 g
- Tłuszcz
- 13.64 g
- Błonnik
- 8.78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Sopa de garbanzos con espinacas
30min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35 Min
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30min
Quinoa con guisantes y pesto de almendras
25 min
Blanqueta de salmón con judías blancas al aroma de lemon grass
30min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Crema de judías pintas y espinacas
30min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45min
Pastel de lentejas
1j 55 menit
Sopa de coliflor al curry
40min