Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de caldo de verduras
- 150 g de lentejas rojas partidas
- 500 g de calabaza (pelada y en trozos de aprox. 3x3 cm)
- 1 pellizco de sal
- 2 pellizco de pimienta negra molida
- 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 11.17 g
- Węglowodany
- 28.76 g
- Tłuszcz
- 13.64 g
- Błonnik
- 8.78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30min
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Sopa de coliflor al curry
40min
Sopa de garbanzos con espinacas
30min
Sopa de kale con crujiente de beicon
35min
Hojas de repollo rellenas de mijo con salsa de setas
1 Std. 40 Min
Crema de coliflor y garbanzos
40min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min