Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 200 g de kale troceado
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 manojo de espárragos verdes (sin la parte leñosa) en trozos (aprox. 150 g)
- 100 g de queso mascarpone
- 800 g de agua
- 50 g de pipas de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1629 kJ / 389 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 dk
Arroz verde
1sa
Risotto integral de espárragos y puerros
1sa
Lentejas con kale
30 Min
Guiso de setas y tofu
30 Min
Pastel de lentejas
6h
Pappardelle de calabaza con pesto de avellanas y brócoli
20 dk
Pastel de judías rojas y verduras con arroz al cava
1h 15min
Crumble de verduras con frutos secos
1sa
Risotto de remolacha y queso de cabra
45 dk
Guiso de quinoa, calabaza y calabacín
30 Min
Arroz con verduras y judías rojas
45 dk