Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de agua
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 200 g de ramilletes de coliflor pequeños (1-2 cm)
- 20 g de jengibre fresco (cortado en láminas finas)
- 70 g de cebolla
- 10 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pasta de curry rojo
- 300 g de leche de almendras
-
1
pastilla de caldo de verduras
lub 1 cucharadita de concentrado de caldo de verduras casero - 10 g de tomate concentrado
- ½ cucharadita de sal
- 300 g de ramilletes de coliflor
- 1 cucharada de almendra laminada (para decorar) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 370.9 kJ / 88.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de apio
40min
Curry indio de verduras
40min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Crema de hinojo
30min
Crema de chirivía y manzana
30min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45min
Crema de batatas con leche de coco
40min
Crema de apio nabo con perlas de plancton y erizos
1h 15min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Crema de coliflor y garbanzos
40min