Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grated Parmesan
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces
Polenta
- 180 g polenta
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 20 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
Ratatouille
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 25 g olive oil
- 200 g peppers,yellow or orange, cut in strips (5 mm)
- 200 g courgettes, sliced (3 mm)
- 250 g aubergines, diced (1.5 cm)
- 300 g tomatoes, quartered
- 1 pinch sugar
- 1 Tbsp dried herbes de Provence
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1834 kJ / 438 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Curried Squash Galette
1h 20 min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2u. 45min
Lentil Moussaka
2h 20 min
Lentil Moussaka
3u. 30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Pea and Courgette Tarts
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h