Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grated Parmesan
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
Polenta
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 30 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g polenta
Ratatouille
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 150 g peppers,yellow or orange, cut in strips (2 cm)
- 250 g courgettes, sliced (2 cm)
- 300 g aubergines, diced (2 cm)
- 300 g tomatoes, quartered
- 1 pinch sugar
- 2 Tbsp dried herbes de Provence
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1737.2 kJ / 415.2 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1046.4 mg
Alternatywne przepisy
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1u.
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1u.
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 Min
Lentil and Pancetta Stew
1u.
Potato Base Pizza
1 Std. 5 Min
Courgette and Feta Risotto
30min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1u.
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Pearl Barley and White Bean Stew
1u.
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min