Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- skórka otarta z ¼ cytryny, bez białych błonek
- 15 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g orzeszków piniowych
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 206.5 kJ / 49.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 74.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Salsa Verde
15 Min
Krem z parmezanu
10 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 Min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Pesto z rukoli
10 Min
Pasta z oliwek
5 Min
Dip z suszonych pomidorów
15 Min
Tapenada
5 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min