
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- skórka otarta z ¼ cytryny, bez białych błonek
- 15 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g orzeszków piniowych
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 206.5 kJ / 49.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 74.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenada
5 min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 dk
Pasta z oliwek
5 min
Pasta wegetariańska
10 min
Krem z parmezanu
10 min
Czeska pasta piwna
1sa 10 dk
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min