Urządzenia i Akcesoria
Gremolata z parmezanem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
3 porcje
Składniki
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
skórka otarta z ¼ cytryny bez białych błonek
-
15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g orzeszków piniowych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74.8 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
206.5 kJ /
49.3 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Kawior z bakłażana
50 min
Anchoiada
10 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Krem z parmezanu
10 min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Karmelizowany por
20 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Pasta z oliwek
5 min