
Urządzenia i Akcesoria
Gremolata z parmezanem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
3 porcje
Składniki
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
skórka otarta z ¼ cytryny bez białych błonek
-
15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g orzeszków piniowych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
49.3 kcal /
206.5 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
2.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
74.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Anchoiada
10 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Pesto z bazylii
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Lassi z kiełkami
20 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min