
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 230 g Tomatensaft
- ½ TL Salz
- 10 g Rapsöl
Füllung und Fertigstellung
- 2 Scheiben Toastbrot (Vollkorn oder mit Körnern), geviertelt
- ½ Bund glatte Petersilie ohne Stiele
- 100 g Zwiebeln halbiert
- 50 g Rapsöl und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- ¼ TL Salz
- ½ - 1 TL Kümmel (opcjonalnie)
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 613 kcal / 2571 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 89 g
- Błonnik
- 11.3 g