Krautkrapfen mit weißen Bohnen

Krautkrapfen mit weißen Bohnen

3.5 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    380 g
  • Tomatensaft
    230 g
  • Salz
    ½ TL
  • Rapsöl
    10 g
Füllung und Fertigstellung
  • Toastbrot (Vollkorn oder mit Körnern), geviertelt
    2 Scheiben
  • glatte Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Rapsöl und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Sauerkraut
    500 g
  • Wasser
    540 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Kümmel (opcjonalnie)
    ½ - 1 TL
  • weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
    1 Dose

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 2571 kJ / 613 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 11.3 g
Węglowodany 89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...