Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 230 g Tomatensaft
- ½ TL Salz
- 10 g Rapsöl
Füllung und Fertigstellung
- 2 Scheiben Toastbrot (Vollkorn oder mit Körnern), geviertelt
- ½ Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Rapsöl und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- ¼ TL Salz
- ½ - 1 TL Kümmel (opcjonalnie)
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2571 kJ / 613 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 11.3 g
Alternatywne przepisy
Linsenbraten
1sa 50 dk
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Vegane Bratwurst
1 godz. 20 min
Buchweizen-Schmarren mit Tomatensalat
50 Min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Erdäpfelsackerl mit Mangold und Pilzen (vegan)
1 Std. 30 Min
Gebratene Kräuterpolenta auf Ratatouille (vegan)
1h
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 Std. 15 Min
Erdäpfelstrudel mit Kräutermousseline
1 godz. 20 min
Tiroler Schlutzkrapfen (vegan)
1 Std. 30 Min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 godz. 40 min