Steinpilzschmarrn mit Paradeisersauce

Steinpilzschmarrn mit Paradeisersauce

3.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Steinpilze, getrocknet
    1 EL
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Butterschmalz etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Steinpilze, frisch in Scheiben (ca. 7 mm)
    300 g
  • Salz
    1 ¾ - 2 TL
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Eier
    4
  • Weizenmehl, glatt
    120 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Milch
    250 g
  • Paradeiser in Stücken
    350 g
  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft
    70 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Zucker
    1 ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 1716 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...