Sellerie-Topfen-Quiche mit Räucherforelle

Sellerie-Topfen-Quiche mit Räucherforelle

4.2 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Portionen

Składniki

Topfen-Quiche-Teig
  • Weizenkörner
    180 g
  • Magertopfen
    120 g
  • Ei
    1
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
Selleriefülle und Fertigstellung
  • rote Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken
    350 g
  • Wirsingkohl in Stücken
    100 g
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • frische Dille Spitzen abgezupft
    ½ Bund
  • frische Minze Blättchen abgezupft
    2 Stängel
  • Eier
    2
  • Frischkäse
    150 g
  • Milch
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Msp.
  • Muskat, gemahlen
    1 Msp.
  • Ingwer, gemahlen
    1 Msp.
  • Forellenfilets, geräuchert entgrätet
    200 g
  • weiße Sesamsamen
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 1488 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...