Karotten-Bärlauchfrittata

Karotten-Bärlauchfrittata

4.6 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten der Form
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    200 g
  • Karotten in Stücken
    150 g
  • Olivenöl
    2 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • frische Bärlauchblätter grob geschnitten
    100 g
  • Bergkäse in Stücken
    60 g
  • Eier
    8
  • Milch
    40 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Schwarzbrot
    4 - 8 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 565 kcal / 2366 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...